מניית אנבידיה

מניית אנבידיה

מפעם לפעם עולה לכותרות חברת צמיחה שמניותיה זינקו. הפעם הגיע תורה של אנבידיה. אנבידיה (NVIDIA CORP) הינה חברת צמיחה מתחום המיקרו שבבים. בימים האחרונים מניות החברה עלו לכותרות החדשות זאת משום שמניות החברה זינקו בערכן לשווי שוק של מעל טריליון דולר בעקבות הצלחתה פורצת הדרך בשדה הבינה מלאכותית. כך בתהליך מתמשך מאז ה14 לאוקטובר 2022 עלתה המנייה בכ250%.

אנבידיה במדדי מניות

מניית אנבידיה היא מרכיב מרכזי מאוד במדד S&P 500 ולכן מי שמחזיק במדד S&P 500, י2.69% מאחזקותיו במדד הן אחזקות במניית אנבידיה.

ומי שמחזיק במדד עולמי (MSCI acwi) 1.6% מאחזקותיו במדד הן במניית אנבידיה.

כך משקיע החשוף למדד S&P 500 חשוף במידה רבה לתשואות מניית אנבידיה כמו גם לתשואות מפתיעות במניות אחרות בלי לעשות כל פעולת השקעה.

כמו בהשקעה עצמאית, כך פני הדברים בהשקעה דרך קרנות ההשתלמות והפנסיה. אם קרן ההשתלמות או הפנסיה חשופה למדדי מניות טובים, החוסכים הינם שותפים לאותם חברות גדולות ולתשואה שיניבו וזאת כאמור בלי לבצע פעולה אקטיבית.

המשקיע ה”חכם” מול המשקיע הפאסיבי

המשקיעים ה”חכמים” כמו בכל פעם מחדש רואים בעיניים כלות את העלייה האגרסיבית שהמנייה מבצעת וחמדנות היתר להשיג תשואה מעל תשואת השוק לא נותנת להם מנוח.

“חבל שלא פתחתי פוזיציית לונג לפני תקופה”, סונטים בעצמם מנתחים טכניים. “למה, למה לא שמתי עין על המנייה?!” אומרים ברגשות סוערות.

גם למשקיעי הערך מתערער הביטחון עם כל כותרת כזאת. האם שיטת ההשקעת הערך עדיין רלוונטית בעולם שבו הכל ידוע ומתומחר. אולי בכל זאת כדאי להעדיף מניות צמיחה. אולי שיטת הניתוח פונדמנטלי כבר לא תניב תוצאות כבימי בנג’מין גראהם.

דרכם של המשקיעים ה”חכמים” הינה רצופת מכאובי נפש.

מפעם לפעם מגלה המשקיע האקטיבי מניות ששם עיינו עליהם וכמעט שרכש, עברו שבועיים… והנה המנייה כבר נמצאת בשיאה של דהירה כלפי מעלה. והוא נותר מאחור, פספס את הרכבת.

משקיע פאסיבי אומר “לא” לסבל הזה.

המשקיע הפאסיבי לא נאלץ לחשוב הרבה ונהנה מתשואות נאות, בלא להיות מודע כלל ממה התקבלה התשואה לידיו ולאיזו הצלחה היה שותף.

כך בעוד אחרוני האנליסטים משפשפים עיינים בהפתעה איך חמקה הזדמנות הפז מידם, המשקיעים הפאסיביים מרוצים בלי לדעת מה בדיוק קרה.

והתשואות לא רעות כלל וכלל. כך ניתן לראות שקרנות הסל המחקות את מדד S&P 500 הניבו תשואה כוללת של כ17.5% בשנה האחרונה. (גרף בלאקרוק, גרף אינוואסקו)

גילוי נאות: כותב המאמר אינו יועץ השקעות. ואין בנכתב משום המלצה. כותב המאמר עשוי להחזיק באחת או יותר מהמוצרים הנזכרים.

לקבלת עדכון אודות העלאת מאמר חדש

5 מחשבות על “מניית אנבידיה”

  1. הסברת יפה מאד את התחושות הקשות המלוות משקיעים אקטיביים אם במניות צמיחה ואם במניות ערך
    אך מה בדבר התשואה האם התשואות של מחקי המדדים מתקרבים בכלל לתשואות של המשקיעים האקטייבים לדוגמא 250% בדוגמא שנתת לעומות 2.5 במחקה מדד
    אשמח למאמר שיעשה סדר בעניין
    ואם כבר בעניין מדדים אז אשמח לדעת מה עדיף על מה ולמה S&P או מדד עולמי

  2. תודה על המאמר.
    שאלה כללית:
    בעקבות הפופולאריות שצוברת שיטת ההשקעה הפאסיבית, האם לא תיתכן ‘בועה’ במניות המדד?
    אם כולם משקיעים באותו מדד המניות עשויות להתנפח לכאורה מעבר לשווין האמיתי.
    היום שומעים אנשים שלא מבינים כלום בשוק ההון אבל יודעים שצריך להעביר את הפנסיה ל’S&P’.
    זה מתחיל להזכיר את הסיפור הידוע על משקיע ותיק שב 1929 שמע נהג מונית ששם כסף בבורסה – ומיהר להוציא את כספו כי הבין שהבועה התנפחה בלי שליטה.

  3. האם זה שמניית אינבידיה של הבינה מלאכותית עולה
    זה אומר שעידן התיכנות בירידה
    ואז המדד ירד במקומות שהוא מושקע בתיכנות?

  4. ספיטפייר

    מנייה כמו אינבדיה שייכת למניות אשר אין חולק שהם שוות את משקלן בזהב. השאלה היא שאלת התמחור, ולכן יש לה מפעם לפעם בורות של 40-50%. כיוון שמדי תקופה היא מטפסת הרבה מעבר לשווי שלה, ואז חוזרת לממדיה הטבעיים. אבל היא אף פעם לא תגיע למכפיל שירצה משקיע ערך… מי שרוצה להשקיע במניות כאלו, צריך לקנות מנה אחת כשהמנייה מגיעה למ”נ חמישים בגרף, ומנה כפולה כשהמנייה מגיעה למ”נ מאתיים. מי שיחכה למכפיל נמוך מעשרים לא יקנה לעולם…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *